در این مقاله سعی داریم تا شما را با روند پیدایش سیم خاردار و تاریخچه ی آن آشنا کنیم. ابتدا توضیح میدهیم که سیم خاردار چیست و چه کاربردهایی دارد و در ادامه به تشریح تاریخچه پیدایش آن به صورت کامل خواهیم پرداخت. شما میتوانید برای مشاهده و خرید انواع سیم خاردار از سایت سیم تک از لینکهای روبرو استفاده کنید: سیم خاردار حلقوی | سیم خاردار خطی
سیم خاردار چیست؟
سیم خاردارها معمولا از دو مفتول فلزی ساخته میشوند که در هم تنیده میشوند و سیمهای نوک تیز برنده ای به دور آنها در فواصل منظمی پیچیده میشوند. این سیمها نوعی سیم حصار کشی فلزی هستند که دارای لبههای تیز در فواصل معینی در طول رشته سیم است. این محصول با مفتول گالوانیزه تولید میشود و نصب آن نیازمند پایه فنس و توری حصاری است؛ نصب این سیمها برای افراد غیر حرفه ای نیز بسیار ساده است.
کاربرد سیم خاردار در بالای دیوارها برای ایجاد امنیت و حفاظت، و همچنین محکم کردن دیوارهای دفاعی در جنگها است به این صورت که به اشخاص یا حیواناتی که میخواهند از آن رد شوند صدمه و آسیب میزند.
( مشاهده و خرید انواع سیم از سایت افرا سیم تک سدید: سیم آرماتوربندی | سیم مفتول گالوانیزه )
پیش از پیدایش سیم خاردار
حصارکشی کردن که شامل سیم تخت و نازک بود، برای اولین بار در سال 1860 توسط فردی فرانسوی به نام لئونس ایگن پیشنهاد شد. طراحی او شامل فنسی با نقاط تیز و برنده بود که عبور از آن را دشوار میکرد. در آوریل 1865، لوئیس فرانسوا جینین یک سیم دوتایی با دندانه ها و نوکهای فلزی لوزی شکل پیشنهاد داد که به او حق ثبت اختراع داده شد. اولین فردی که پیشنهاد داد حصارکشی باید به طور ویژه برای بازدارندگی حیوانات استفاده شود، مایکل کلی آمریکایی بود.
اختراعات بیشتر دنبال شدند و در سال 1867 فقط شش امتیاز نامه برای سیم خاردار صادر شد که فقط دو مورد از آنها به بازدارندگی حیوانات پرداخته بودند. این مضوضع سبب بوجود آمدن انواع سیم خاردار شد و تنوع آن را زیاد کرد. اولین استفادهها از سیم خاردار برای گله داران بود که از آن برای حصارکشی زمین در برابر کشاورزان و سایر مزرعه داران استفاده کردند. همچنین از آن در راه آهنها برای نگه داشتن گاوها از خراب کردن محصولات خود استفاده شد.
پیدایش سیم خاردار
اولین باری که از سیم خاردار استفاده شد برای مرزهای جنگ بود ولی بعد از پایان جنگ به طرفداران این محصول افزوده شد و در جنگ های بین روسیه و ژاپن از این محصول بسیار استفاده شد و علاوه بر آن جهت حفاظت و نگهداری از اردوگاههای جنگی کاربرد داشت. در سال 1960 فردی به نام ایگن در فرانسه، از سیم تخت و نازک برای حصارکشی استفاده میکرد که این فنس نازک نقاط تیز و برنده ای داشت که عبور از آن بسیار سخت و دشوار بود.
در سال 1965 حق ثبت اختراع برای فردی به اسم لوئیس فرانسو طرح خود را که شامل سیم دوتایی با دندانهها و نوکهای فلزی شکل بود را دریافت کرد، بعد از آن ایدههایی مشابه ارائه شد. به عنوان مثال چون هزینه حصارکشی با چوب و سنگ و نردههای سیمانی بسیار گران قیمت تمام میشد، برای بازداشتن حیوانات نظیر گاوها از این محصول به عنوان جایگزین برای حصارکشی استفاده شد. سیم خاردار علاوه بر قیمت مناسب، نصب آسانتری نیز داشت.
( مشاهده و خرید انواع دیگر توری از سایت افرا سیم تک سدید: توری فرنگی | توری گابیون | توری مرغی )
ثبت اختراع سیم خاردار (اولین سیم خاردار)
اولین بار در سال ۱۸۹۵ میلادی، برای تایین مرزهای جنگ در کشور پرتغال از سیم خاردار استفاده شد. بعد از پایان جنگ، طرفداران این محصول زیاد شدند و در جنگهای بین روسیه و ژاپن نیز که در سال ۱۹۰۴ اتفاق افتاد از سیم خاردار استفاده شد. بعد از آن در دوران جنگ جهانی اول سیم خاردار تبدیل به یک محصول پرکاربرد در جهت حفاظت و نگهداری از اردوگاههای جنگی شد. سیم خاردار کاربرد دیگری نیز داشت و آن این بود که در زمان جنگ از آن در دیوار مقرهای نظامی، اردوگاههای کار و بازداشتگاهها استفاده میشد.
سیم خاردار توسط 2 مخترع آمریکایی به نام های لوسین بی اسمیت و کنت اوهایو به ثبت رسیده است. نکتهای که میتوان در مورد سیم خاردار گفت این است که این محصول کاملا گالوانیزه است در برایر اثر نور خورشید، رطوبت و باران و رطوبت مقاوم است و رنگ خود را از دست نمیدهد و سفید باقی میماند و به بافت آن هیچ آسیبی نمیرسد، پیدایش سیم خاردار سبب آن شد که حصارکشی با این محصولات به راحتی و با نصب آسان نسبت به دیگر محصولات انجام شود و همینطور در هزینه نیز صرفهجویی شود.
گسترش سیم خاردار
با بالا رفتن نیاز مردم به حصارهای محکم و سیم خاردار، روشهای تخصصیتر و بهتری برای ساخت انواع سیم خاردار انعطاف پذیر و محکم ابداع شد. در سال 1980 تولیدکنندگان این محصول شروع به تولید سیمهایی کردند که کشش آنها زیاد بود که به اصطلاح به آن سیمهای پرکشش میگفتند. برای تولید سیم خاردار پرکشش فیبر کربن را با فولاد خالص ترکیب کردند تا با این کار انعطاف سیم افزایش پیدا کند و در عین حال از قدرت سیم خاردار کاسته نشود. سپس در مرحله بعد سیم مورد نظر را در عملیات حرارتی قرار دادند تا با این کار چگالی کربن را بالاتر ببرند. استفاده ازین روش برای تولید سیم خاردار موجب آن شد که یک محصول با قدرت بیشتر، کشش بالاتر و وزن نصف حالت قبلی تولید شود. این کاهش وزن در نتیجه موجب کاهش هزینه سیم خاردار نیز شد.
سازندگان و تولیدیهای سیم خاردار در اوایل دهه 2000 تصمیم گرفتند تا سیمها را با فولاد گالوانیزه تولید کنند تا مقاومت آن در برابر زنگ زدن و خورده شدن بالاتر برود. این روش به این صورت بود که سیم فولادی تولید شده در کارخانه را با استفاده از مخلوطی از آلومینیم و زینک پوشاندند. گفته میشود محصولات تولید شده به این روش تا 50 سال عمر خواهند کرد در حالی که سیمهای تولید شده به روشهای قدیمی کمتر از 10 سال عمر میکردند!
سخن پایانی
حصارکشی با چوب به صرفه تره یا با سیم خاردار؟
سلام. از نظر هزینه و قیمت و همینطور نصب آسان و سریع، سیم خاردار گزینه بهتری هستش.